TORJU ENNEN KUIN ON MYÖHÄISTÄ!

 

Rikkakoneet

- Rikkamestari ja sen lisävarusteet

   - faktaa liekityksestä

   - faktaa harauksesta

- Kress-traktoriharat

- Kress-rikkaäes

- MacTrac

 

- koneistuksen mitoituksesta

- koneketjuja eri kasveille

- kestorikkakasvien  torjunta

- viljelykierron merkitys

Typpiympit
Ryömijä
Luomusiemenet Muut tuotteet & palvelut         Tietoa yrityksestä

 

Elomestari Oy
Mäkikierintie 9
95520 Tornio

P. 040-581 8477

petri.leinonen<a> elomestari.fi

 

 

VERKKOÄES

 

Verkkoäes on noussut arvoonsa rikkakasvintorjunnassa! Jo 1900-luvun alkupuolella sitä käytettiin rikkakasvintorjuntaan sekä kuorettuman rikkomiseen. Verkkoäkeen ainutlaatuisuus on siinä, että verkkoäkeen piikit liikkuvat koko ajan sivusuunnassa, jolloin koko ajopinta tulee varmasti käsiteltyä.

 

Joustavuutensa ansiosta verkkoäes muovautuu erinomaisesti pellon epätasaisuuksiin - se soveltuukin erinomaisesti mm. perunaharjujen rikkaäestykseen. Kesällä 2002 verkkoäes oli Uudenmaan maaseutuopistolla Hyvinkäällä testissä, tuottaen koko kokeen parhaan sadon; mukana oli myös kemiallinen torjunta.

Verkkoäestä valmistetaan tilauksesta. Äkeitä on saatavissa 1,4 - 12,8 metrin levyisinä, 40 cm välein. Piikkejä on neljää eri paksuutta, maalajien mukaan. Olosuhteiltaan erittäin vaihteleville lohkoille voidaan äes valmistaa eripaksuisista piikeistä olevista lohkoista, jolloin verkkoäkeen aggressiivisuutta voidaan säätä traktorin työntövarrella kallistusta muuttamalla.

 

Verkkoäkeen hinta (pelkkä verkko) vaihtelee hieman piikkivahvuuden mukaan, 6-riviset 380-450 euroa/metri (1 tai 2 piikkivahvuutta samassa verkossa), 9-riviset (kolme piikkivahvuutta samassa verkossa, aggressiivisuuden hyvä säätömahdollisuus) 600 euroa/metri. Lisäksi tulee vielä yksinkertainen runko, jonka voi rakentaa myös itse esimerkiksi vanhan kapean jousipiikkiäkeen runkoa hyödyntäen.

 

Verkkoäkeet "kudotaan" tilausten perusteella alusta alkaen - siksi toimitusaika on 2-4 kk tilauksesta.