top of page

Muut tuotteet ja palvelut

Luomusiementen välitys

 

Olemme toistaiseksi lopettaneet siemenvälityksen

Lindbloms frön tuhopoltto syksyllä 2019 sekoitti viime vuoden toiminnan. Nyt yritys on siirtynyt uusille yrittäjille.

Aiempi toimintamallimme siemenvälityksessä oli liian työläs ja käytännössä johti liian pitkiin toimitusaikoihin. Kun tärkein päämiehemme (Lindblom) on vielä vahvasti uudistanut toimintaansa, emme pysyneet enää perässä.

Vuodelle 2022 tutkimme mahdollisuutta tehdä Lindblomin kotisivuille suomenkieliset rinnakkaisversiot. Siemenet ja maksuliikenne toimisivat suoraan Ruotsista, mikä olisi nopein ja helpoin tapa palvella asiakkaitamme.

Luomulaatuisia vihannessiemeniä löytyy mm.

www.siementarha.fi   Pienimuotoista kotimaista siementuotantoa ja -myyntiä

www.lindbloms.se  Pohjoismaiden paras valikoima luomusiemeniä ja peittaamattoma siemeniä. Sivusto ruotsiksi

www.reinsaat.at  Itävaltalainen luomusiemeniä myyvä jalostaja ja yritys. Avopölytteisiä lajikkeita, pakkauskoot kotipuutarhasta ammattiviljelyyn. Sivusto saksaksi, englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi.

www.bingenheimer.de  Kuten edellä, saksalainen yritys.

www.graines-voltz.com  Ranskalainen yritys, johon on fuusioitunut useampia alan yrityksiä Keski-Euroopasta. Pakkauskoot lähinnä ammattiviljelyyn, laaja lajikevalikoima, myös hybridejä. Sivusto ranskaksi, saksaksi, espanjaksi ja italiaksi - ei englanniksi!

Lisäksi puutarha-alan siemenliikkeistä (Helle, Schetelig, Viljelijän Berner) kannattaa myös kysyä, vaikka he eivät erillisiä luomu-listoja julkaisekaan. Useimmilla jalostajilla on myös luomusiemeniä ohjelmassa - kysymällä selviää! JOS Sinulla on tarpeita em. yritysten suuntaan, voin koettaa tapauskohtaisesti olla avuksi.

Luomusiemenet
EV-kylvokone.jpg
EV-kylvökone

EV-kylvökone

 

EV-2700 AL on varmatoiminen ja kestävä kylvökone
- keväiseen paikkauskylvöön
- nurmien pintakylvöön
- metsälaidunten parannus
- kaikkiin pieniin kylvötöihin

Konetta käytetään kammesta pyörittämällä, pyörivä lautanen levittää siemenet tasaisesti pellon pintaan 4-6 metrin leveydelle. Tuntisaavutus heinänkylvössä on noin 1.5 ha.

EV-kylvökoneen hinta on edullinen 128 euroa (sis. alv. 24%).

Neuvontapalvelut

 

Elomestari kerää ja jakaa tietoa! Teemme itse tutkimus & kehitystyötä tuotteisiimme liittyvissä asioissa.

Luentoja, kursseja ja työnäytöksiäJos olet kiinnostunut palkokasvi-maanhoito-lannoitus-rikkakasviaiheisista tietopaketeista, kurssinpidosta tai avusta, niin ota yhteyttä Petri Leinoseen, katsotaan, voimmeko auttaa ja millaisin ehdoin!

TutkimusOlemme vuosien varrella olleet mukana useissa tutkimus- ja kehityshankkeissa. Typpibakteeriasioissa toimitamme säännöllisesti ymppejä erilaisiin kenttäkokeisiin, kurssimateriaaliksi ym. Olemme sopimusvalmistajana tehneet ymppejä mm. Etiopiaan papujen viljelykokeisiin. Elomestari on mukana EU-osarahoitteisessa tutkimushankkeessa, jossa kehitämme maapähkinän ja papujen viljelyä Ghanassa ja Ugandassa. Tästä lisää mm. Facebook-sivuillamme. Rikkakasvitekniikkaa olemme kehittäneet mm. Uudenmaan maaseutuoppilaitoksen näytemaalla, lisäksi olemme "kesyttäneet" luonnonkasveja peltoviljelyyn.

Elomestarin merkit- lehti

Elomestarin merkit on yrityksen asiakaslehti, jossa kerromme tuotteistamme ja niiden käytöstä sekä vinkkejä palkokasvien viljelystä ja rikkakasvintorjunnasta. 

 

Elomestarin merkit -lehtien verkkoversiot 8, 9 ja 10 avautuvat Acrobat Reader -ohjelmalla. Aikaisempia saa meiltä vain paperiversioina. Voit myös tilata lehden ilmoittautumalla meille.

Lehti on maksuton. 

 

Lataa tai katsele klikkaamalla näitä! Elomestarin merkit 8, Elomestarin merkit 9 ja Elomestarin merkit 10

Neuvontapalvelut
Elomestarin merkit-lehti
bottom of page