top of page

Keskity työn tekoon, älä konttaa!

CRA02_1.JPG

Istutuksessa

Käsin tehtävässä istutustyössä Ryömijän vahvuus tulee hyvin esille. Taimet kulkevat mukana helposti käsillä ilman taimikennon tai -laatikon raahaamista.

Vegetable Basket

Kitkennässä

Kitkentätyössä Ryömijän tasainen eteneminen sallii keskittymisen itse rikkakasveihin. Toisessa tai vaikka molemmissa käsissä voi esim.

pitää kitkentärautoja.

siirtokela.jpg

Sadonkorjuussa

Sadonkorjuussa vahvuutena on satoastiat mukana kulkeminen, niiden kuljettaminen jää pois. Useimmissa keruutöissä ''ryömijä'' kantaa vaivatta kaksi henkeä

Organic Vegetables

Käyttöohjeet

Ryömijän käyttöohjeet

pdf-muodossa tulossa pian! 

Ryömijä

 

Ryömijä tuo uutta tehoa ja mukavuutta pelloille! Istutus, kitkentä, hoitotyöt ja sadonkorjuu on mahdollista tehdä ergonomisesti oikeaoppisessa, tehokkaassa työasennossa ilman selkä- ja jalkasärkyjä. Jaksat tehdä pidempiä päiviä. Useamman päivän. Ryömijä kuljettaa työntekijää tai kahta pellolla ergonomisesti hyvässä työasennossa akun vauhdittamien sähkömoottorien voimalla. Hiljaa, väsymättömästi. Voit kuljettaa taimia tai satoa helposti mukanasi - istutus sujuu joutuisasti. Ja jaksat pidempiä päiviä, paremmassa kunnossa. Lisävarusteena saatavan katoksen alla paahtava helle tai sade ei häiritse työntekoa.

Pelkkä työn nopeutuminen - laskematta pidempien työpäivien tuomaa hyötyä - tuo Ryömijä-investoinnin takaisin, kun kesässä sille saadaan 100-150 työtuntia. Ryömijä sopii myös yhteiskoneeksi, kun tilojen tuotantosuunnat täydentävät töiden ajoituksen osalta toisiaan. Lisää Ryömijän käyttömahdollisuuksista saat tietää vierittämällä sivua eteenpäin tai menusta kohdasta ''Ryömijä''.

CRA02_1.JPG
siirtokela.jpg

Tekniset tiedot

 

- sinkitty teräsputkirunko
- portaaton raidevälisäätö peltomallissa 70-170 cm
- leveys helposti 3 m asti, erikoisvalmisteena jopa 12 metriä
- maavara säädettävissä 19-27-35 cm, lisäosilla enemmänkin             

                                                                                                     

- renkaat 4.00-8, halk. 420 mm, lev. 100 mm
- napamoottori joka pyörässä
- portaaton nopeudensäätö 0-8 m/min taajuussäädöllä                      
 

- 12 V akku (60-77 ah)
- yhdellä latauksella 6-10 h toiminta-aika
- paino 90 kg ilman akkua, akku 20 kg

- katosrunko aaltomuovikatteelle kuuluu hintaan
- säilytystilat eväille, vaihtovaatteille ym.
- helppo kuljettaa tilalta toiselle

- makuualusta vapaasti siirrettävissä sivusuunnassa
- makuualusta 155-200 cm työntekijälle

- kaikki säädöt ilman työkaluja

- UUSI työskentelyalusta 2018 eteenpäin: helpompi säädettävyys, yksinkertaisempi rakenne!

- peruutusmahdollisuus
- liukuohjaus
- nopeussäätö ja ohjaus jalkapolkimilla

 

Hinnat (euroja, alv.0%): peruskone yhdellä työskentelyalustalla 4610, lisätyöskentelyalusta 1130

Erilaisia ryömijöitä

 

Ryömijää voi muunnella monella tavalla erilaisiin tarkoituksiin. Oikealla on kuvattu muutamia vaihtoehtoja. Jos niistäkään ei tunnu sopivaa löytyvän, voimme aina yrittää suunnitella tarpeisiisi sopivan.

Perusmallissaan Ryömijä tulee yhdellä tai kahdella työskentelyalustalla ja 1,95 metrin poikkiputkilla, jotka mahdollistavat 1,75 metrin raidevälin. Tarvittaessa pidemmillä putkilla pääsee aina 2,5 metrin raideväliin asti.

Hyvissä oloissa (tasainen pelto, tiivis maa) Ryömijä vie jopa kolmea työntekijää, kun reunimmaiset työntekijät ovat pyörien "ulkopuolella". Raideväli voi edelleen olla 2,5 metriä, jolloin reunimmaisten rivien etäisyys toisistaan voi olla jopa 4 metriä. Raideväli on edelleen täysin vapaasti säädettävissä.

Erikoisrakenteisen poikkipalkin avulla (ristikkorakenne) raideväliä voidaan kasvattaa aina viiteen metriin asti. Yksillä poikkipalkeilla raidevälin säätömahdollisuus jää noin 80 cm suuruiseksi. Jos siis tarvitaan useita eri raidevälejä, tarvitaan useammat poikkiputket.

Raideväli 8 metriin asti voidaan tehdä edelleen vahvemmilla poikkipalkeilla, jotka mahdollistavat myös sivusuunnassa helposti liukuvat, ympäripyöräytettävät työskentelyalustat. Näin rivin päässä koko konetta ei tarvitse kääntää ympäri, ainoastaan alustat. Vain kaksi työntekijää.

Raideväleille 8-12 metriä poikkipalkit on rakennettava kattotuoleiksi. Edelleen samat käännettävät työskentelyalustat kuin edellisessä. Kumpikin makuualusta omalla puolellaan.

7 m leveälle kahden työskentelijän automaattiohjatulle koneelle tulee hinnaksi 3280+1515+1315+420+1150=7680

4 m leveä kone jalkaohjauksella, kahdella työskentelyalustalla 3280+1330+1130+240=5980

ryopt1.jpg
ryopt2.jpg
ryopt3.jpg
ryopt3.jpg
ryopt4.jpg
ryopt5.jpg
hinnat2.png
AdobeStock_197096034.jpeg

Ryömijä istutuksessa

 

Käsin tehtävässä istutustyössä Ryömijän vahvuus tulee hyvin esille. Taimet kulkevat mukana helposti käsillä ilman taimikennon tai -laatikon raahaamista. Lisävarusteena saatava taimihyllykkö vielä lisää kuljetuskapasiteettia: riittää, että taimet viedään rivien päihin.

 

Erityisesti pottitaimia istutettaessa Ryömijän työtä nopeuttava vaikutus tulee esiin. Koetiloilta meille on raportoitu jopa kolminkertaisia istutusnopeuksia. Paljasjuuristen taimen istutuksessa itse taimen käsittely vie enemmän aikaa, työsaavutus on "vain" puolitoistakertaistunut. Päiväsaavutus yleensä lisääntyy enemmän kuin istutusnopeus, koska Ryömijän päällä jaksaa työskennellä pitempään.

 

Tasaista vauhtia hitaasti edetessä taimet on helppo asettaa juuri oikeaan syvyyteen ja tiivistää multa juuri sopivasti. Rivinkohta on syytä merkitä etukäteen esimerkiksi haralla tai vastaavalla; ilman merkittyä rivinkohtaa riveistä tulee helposti mutkaisia, mikä hankaloittaa myöhempiä hoitotoimia.

istutus_kaali.jpg

Kuvat vielä aikaisemmasta kolmipyöräisestä ''Ryömijästä.''

poiminta_mansikka_2_henkea.jpg
AdobeStock_86082740.jpeg

Kitkennässä

 

Ryömijän kehitystyö lähti liikkeelle kitkennästä. Kitkentätyössä Ryömijän tasainen eteneminen sallii keskittymisen itse rikkakasveihin. Hidas konttaaminen jää pois. Toisessa tai molemmissakin käsissä voi pitää myös erilaisia kitkentärautoja ilman, että ne haittaavat liikkumista.

 

Paitsi vihannesmaalla, kitkentää tarvitaan myös marjanviljelyssä. Katoksen alla paahtava helle tai pieni sade eivät haittaa itse työntekoa. Työ sujuu kaikissa oloissa.

 

Kun rikkakasveja on suhteellisen vähän, on Ryömijästä suurin hyöty, sillä liikkuminen sujuu tällöin rasituksetta. Runsaan rikkakasvuston perkaamisessa eteneminen on muutenkin hitaampaa ja Ryömijän työtä nopeuttava vaikutus on vähäisempi.

Ryömijä sadonkorjuussa

 

Sadonkorjuussa Ryömijän vahvuutena on satoastiat mukana kulkeminen, niiden kuljettaminen jää pois. Useimmissa keruutöissä Ryömijä kantaa vaivatta kaksi henkeä, ainoastaan nostoraudalla kuohkeutetulla (porkkana)pellolla kantokyky jää yhteen henkilöön.

 

Ryömijään saa lisävarusteena myös kuljetushihnan.  Tällöin myös korkeamman laatikon käyttö tulee mahdolliseksi.  Tämän avulla mm. sipulin ja kurkun keruussa pysähdyksiä laatikon vaihtamiseksi tulee entistä harvemmin.

Ryömijän käyttöohjeet

 

Tulossa tähän osioon myöhemin!

Tekniset tiedot
Erilaisia ryömijöitä
Istutuksessa
Kitkennässä
Sadonkorjuussa
Käyttöohjeet
bottom of page